Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Een digital first huisstijl die zorgt voor een duidelijk afzenderschap binnen het internationale werkveld.

Deltares

Klik op de pagina om meer te lezen

Deltares is een onafhankelijk kennisinstituut voor toegepast onderzoek op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur.

Deltares

Opdrachtgever

Deltares

Werkzaamheden

Visuele identiteit
Aanscherping huisstijl

Uitdaging

Deltares is opgericht in 2007, en ontstaan uit twee Delftste instituten, na ruim een decennium van groei en ontwikkeling werd het tijd voor een aanscherping van de, eveneens door Teldesign, ontwikkelde huisstijl.

Waarom

Het Deltares logo en de huisstijl voldeden niet meer aan de eisen van online communicatie. Bovendien was de positionering was niet helemaal duidelijk, Deltares doet meer dan alleen watermanagement, en speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ondergrond en infrastructuur.

Wat

Deltares is een onafhankelijk kennisinstituut voor toegepast onderzoek, dat er onder andere voor zorgt dat mensen wereldwijd droge voeten houden. Het instituut doet toegepast onderzoek op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur. Wereldwijd werken ruim 800 medewerkers aan slimme innovaties, oplossingen en toepassingen voor mens, milieu en maatschappij. Het hoofdkantoor van Deltares is gevestigd in Delft.

Hoe

Zowel de interne strategie als de huisstijl zijn aangepakt. Herziene content als tekst en fotografie voor een betere positionering, terwijl een herzien kleurenpalet, typografie en vormentaal veel meer duiding geven aan het internationale werkveld van de organisatie.

Door de grootte van de organisatie was ook interne communicatie een uitdaging. Hoe creëer je draagvlak voor de komende verandering? Met een kleine werkgroep zijn er eerst op hoofdlijnen keuzes gemaakt en zijn deze vastgelegd, daarna zijn de belangrijkste middelen sámen intern opgepakt.

Resultaat

Een digital first aanpak van de huistijl zorgde onder andere voor een visuele verbetering van het logo en pay-off, maar ook meteen voor duidelijk afzenderschap.